Fudbalski savez Bosne i Hercegovine u proteklom periodu organizovao je okupljanja najboljih talenata prema izboru selektora Sakiba Malkočevića i Tonija Karačića.

Najavljeno je kako će tokom okupljanja talenata od strane selektora i trenera biti izvršene procjene opšte nadarenosti, fizičko-funkcionalnih predispozicija, psiho-socioloških karakteristika, zdravstvenog stanja, motoričkih sposobnosti, sposobnosti adaptacije na zahtjeve savremenog fudbala svakog pozvanog igrača.

Ipak, javnost neće moći saznati kakve kvalitete su uistinu pokazali igrači koje su na svoju odgovornost pozvali selektori Malkočević i Karačić, obzirom da Fudbalski savez Bosne i Hercegovine gore navedene izvještaje analiza, ukoliko oni i postoje, neće objaviti.

– Fudbalski savez BiH već duži niz godina organizuje ovakve kampove, a izvještaje o tome pripremaju selektori i njihovi stručni štabovi. Radi se o izvještajima internog karaktera i koje Tehnički odjel objedinjuje i dostavlja Izvršnom odboru Saveza na usvajanje. – poručili su iz Fudbalskog saveza BiH.

– Cilj okupljanja je bio da vidimo u kakvoj su kondiciji igrači. – rekao je nakon okupljanja selektor Toni Karačić za zvaničnu internetsku stranicu Fudbalskog saveza BiH, bez komentara o opštoj nadarenosti, fizičko-funkcionalnim predispozicijama, psiho-sociološkim karakteristikama, zdravstvenom stanju, motoričkim sposobnostima i sposobnostima adaptacije na zahtjeve savremenog fudbala svakog pozvanog igrača koje je pozvao.

(Reprezentacija.ba)