Ekipa Manchester Citya nastavila je i večeras sa pružanjem odličnih partija, a Edin Džeko je nastavio svoju seriju golova u dresu Citya.

Večeras su "Građani" na domaćem Etihad stadionu igrali revanš utakmicu FA kupa protiv Blackburn Roversa, te na kraju uvjerljivo slavili sa visokih 5:0. Prvo poluvrijeme i nije previše nagovještavalo na golijadu Citya.

Prvi gol su postigli pred sami kraj prvog poluvremena kada je Negredo zatresao mrežu za vodstvo od 1:0. Početak drugog poluvremena donio je novi gol Citya, a Negredo se ponovo našao u ulozi egzekutora.

Nakon toga Blackburn igra nešto otvorenije jureći eventualno poravnanje. Pellegrinijeva momčad to odlično koristi i u 67. minuti sjajnim golom našeg reprezentativca Edina Džeke dolazi do vodstva od 3:0. U 74. minuti već je bilo 4:0 za City, a strijelac je bio svježe oporavljeni Argentinac, Sergio Aguero. Aguero je trebalo svega par minuta od ulaska u igru da postigne gol, asistirao mu je "dijamant" Džeko.

Svoju odličnu partiju Edin je u 79. minuti susreta krunisao svojim drugim golom na utakmici i time postavio konačnih 5:0.

Momčad Manchester Citya se tako plasirala u narednu fazu FA kupa. Podsjećamo, prvi meč između Blackburna i Citya završen je bez pobjednika 1:1, zbog čega se večeras igrao revanš susret.

 


Edin Dzeko GOAL – Man City vs Blackburn 3:0… by emil-mesic


Edin Dzeko GOAL – Man City vs Blackburn 5:0 (15… by emil-mesic


Manchester City 4-0 Blackburn Rovers, Aguero… by dm_5054a803360e5