Fudbalski savez Ekvadora zvanično je saopštio FIFA-i kako će 5. marta u New Yorku igrati prijateljski susret protiv Bosne i Hercegovine.

Unatoč činjenici da je isti meč zvanično najavljen i na stranici FIFA.com, do službenog dogovaranja utakmice još uvijek nije došlo, a vjerovatno i neće, obzirom da su u NFSBIH najbliži opciji da se u martu odigra prijateljska utakmica protiv Egipta u Švicarskoj.

Zmajevi za mart imaju poziv i u London, gdje nam utakmicu nudi Južna Koreja, no kako saznaje Repreznetacija.ba portal utakmica protiv Egipta vjerovatnije je rješenje od meča protiv azijske reprezentacije.

Iako se u javnosti pričalo kako će Sušićevi izabranici krajem maja odigrati utakmicu protiv Obale Slonovače, naš protivnik u petom će mjesecu biti reprezentacija Čilea, dok 5. juna igramo protiv Meksika.

Neke će reprezentacije igrati prijateljske susrete i u februaru, no kako se ne radi o zvaničnom FIFA terminu i kako klubovi nisu obavezni pustiti igrače, Bosna i Hercegovina neće igrati narednog mjeseca, a zbog FIFA-inog pravila da reprezentacije koje igraju svjetsko prvenstvo ne smiju igrati prijateljske utakmice prije 25. maja, neće doći ni do odigravanja jedne nezvanične utakmice na domaćem terenu tokom priprema u Sarajevu.

(Reprezentacija.ba)