Milošević je postigao jedini gol za Konyu protiv Brage u Europa ligi

Fudbaleri turskog Konyaspora  su u četvrtak (20. oktobar) odigrali 1:1 protiv Brage u susretu trećeg kola grupne faze Europa lige, a jedini gol za Konyu postigao je bh. internacionalac Deni Milošević (21).

Milošević se tako upisao u historiju turske momčadi, s obzirom da je njegov gol bio prvi u europskim takmičenjima za Konyu ikada (Konya ove sezone po prvi put nastupa u europskim takmičenjima).

“Ovdje mi je odlično. Trener ima ogromno povjerenje u mene, igram skoro svaku utakmicu, a stadioni su moderni. Dobro treniram i klima je sjajna”, kazao je Deni za belgijske medije.

Dvadesetjednogodišnji Milošević je u Konyu došao iz belgijskog Standarda, gdje nije dobio pravu priliku da pokaže svoj puni potencijal.

“Prethodnu sezonu sam igrao u Beverenu, odakle sam se vratio iskusniji i kvalitetniji, ali uprava Standardna mi nije mogla garantovati mjesto u prvom timu. Shvatio sam da je najbolje da odem i odlučio sam da pređem u Konyu. Vidite sada gdje su brojni mladi igrači koji su ostali u Standardu”, riječi su Miloševića.

Trener Konyaspora Aykut Kocaman je ove sezone Miloševića koristio na nekoliko pozicija (obje krilne te ofanzivni vezni), a duelu sa Bragom je odigrao u samom vrhu napada u tandemu sa Riadom Bajićem.

Konyaspor sutra igra derbi meč turskog šampionata protiv Fenerbahcea.

(Reprezentacija.ba)