Meša obrazlagao objavljeni spisak

Selektor Mehmed Baždarević objavio je danas spisak pozvanih igrača za kvalifikacionu utakmicu protiv Estonije.

Baždarević je na obraćanju medijima u Sarajevu obrazložio popis imena koja je pozvao za prvu kvalifikacionu utakmicu za Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

– Ovo je važan momenat za bh. fudbal jer danas počinje kampanja za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. Da se ne ponavljamo svaki put, ali i ovo je kvalitetan protivnik protiv kojeg neće biti lako. Za nas je najvažnije da utakmicu spremimo ozbiljno i odgovorno i da taj prvi korak bude, kako sam to već i ranije znao reći, čvrst i jak. Svi želimo dobar rezultat u ovoj utakmici. Imamo puno informacija i sigurno neće biti lako. Možda neki potcjenjuju Estoniju, ali čeka nas velika borba. – otvorio je Mehmed Baždarević svoje izlaganje.

Na spisku 26 imena

– Na spisku se nalaze 23 igrača i tri golmana. Pozvali smo više igrača zbog nekolicine igrača koji su povrijeđeni i moguće je da nakon vikenda neko od njih otpadne sa spiska, pa ne želimo biti u situaciji da moramo slati nove pozive pred samu utakmicu. Po nama je ovo najbolji izbor za ovo što nas čeka 6. septembra u Zenici. – istakao je Meša.

Tino Sven Sušić ostao je bez poziva?

– Tino Sven Sušić bio je povrijeđen u pet prijateljskih utakmica i nije igrao u kontinuitetu. On sada mijenja klub i nadam se da će se što prije adaptirati na novu sredinu. Računamo na njega u budućnosti. – odgovorio je selektor.

Jajalo je dobio dozvolu FIFA-e da igra za BiH

– Planirao sam zvati Matu Jajalu, ali zbog povrede tetive koja nije nimalo lagana, ne može konkurisati za ovaj meč. – zaključio je Mehmed Baždarević.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine okupiće se 29. augusta na Ilidži, odakle će za tri dana preći u Trening centar NFSBIH u Zenici.

Utakmica protiv Estonije igra se 6. septembra na Bilinom Polju.

(Reprezentacija.ba)