Ronaldo o reprezentaciji Portugala na Euru

Kapiten fudbalske reprezentacije Portugala Cristiano Ronaldo nakon plasmana njegove selekcije u polufinale Eura poručio je kako želi stići do samog kraja jer do sada nije osvojio ništa kada je u pitanju nacionalni tim.

Portugal je u četvrtini finala izbacio selekciju Poljske nakon boljeg izvođenja penala.

“Možda nam niko nije davao šanse, ali mi smo u polufinalu. To je bila vrlo važna pobjeda. Sada je sve moguće. San je osvojiti Euro. Osvojio sam mnogo klupskih trofeja, ali nikada ništa sa Portugalom”, poručio je Ronaldo.

Ponajbolji fudbaler današnjice je u dosadašnjih pet utakmica na ovogodišnjem Europskom prvenstvu postigao “samo” dva gola u dresu Portugala.

“Moja predstava nije važna. Ono što se računa je tim i mi smo uradili fantastičan posao. Radio sam naporno za tim iako nisam uspio pogoditi mrežu. Oduševljen sam Renatom Sanchesom. Odigrao je dobro i sada ima svoj prvi gol na evropskim prvenstvima. Cilj je bio proći dalje. Mi smo u polufinalu i nastavljamo tamo”, istakao je napadač Real Madrida.

Reprezentacija Portugala je do polufinala EP stigla bez ostvarene pobjede u regularnih 90 minuta. 

U grupnoj fazi su remizirali sa Mađarskom, Austrijom i Islandom, dok su u osmini finala nakon produžetaka bili bolji od Hrvatske.

Sinoć su u okviru četvrtine finala protiv Poljske ostvarili plasman u polufinale nakon boljeg izvođenja penala.

Protivnik Portugala u polufinalu biće bolji tim iz duela Vels – Belgija.

(Reprezentacija.ba)