Selektor Baždarević obratio se medijima uoči prijateljske utakmice protiv Španije

Večeras je u taboru našeg nacionalnog tima održana zvanična press konferencija uoči sutrašnje utakmice protiv Španije.

Prisutnim medijma se obratio selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević.

“Ovakve utakmice su prava prilika da vidimo koliko mogu igrači koje sam pozvao. I 15 minuta protiv Španije za neke mlade igrače puno znači. Davat ćemo šanse mladim igračima da napreduju. Želimo stvoriti prave reprezentativce od njih”, poručio je Baždarević i dodao:

“Teško je naći zamjene za Džeku i Spahića, ali naš posao je da ih nađemo, a svi znate koliko je to teško.”

Kada su u pitanju očekivanja uoči sutrašnjeg okršaja na AFG Areni protiv europskog prvaka Španije, Baždarević ističe da je pored dobre igre bitno ostvariti i povoljan rezultat.

“Važno je da vidimo dobru igru, dobro izdanje reprezentacije, ali treba nam i rezultat. Znamo svi o kakavom se rivalu radi. Ovo je dobra prilika, moramo pokazati da možemo biti dobar rival takvoj jednoj jakoj selekciji. Iako su igrači uveliko na odmorima, a oni su misima na EP, mi ćemo dati sve od sebe da pokušamo da ostvarimo i dobru igru i dobar rezultat.”

Selektor je kazao kako će o početnoj postavi protiv Španije odlučiti tek nakon večerašnjeg treninga.

Nakon održane press konferencije, obavljen je i posljednji trening naše fudbalske reprezentacije uoči utakmice.

Meč protiv Španije se igra sutra sa početkom od 18,00 sati, a za pomenuti susret vlada veliki interes od strane bh. navijača pa će tako naši reprezentativci imati sigurno veliku podršku sa tribina AFG Arene.

(Reprezentacija.ba)