Elvedin Begić, Denijal Pirić i Sakib Malkočević govorili o plasmanu bh. kadeta na Euro

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine izborila je plasman na Europsko prvenstvo za igrače do 17 godina, a jutros su stručni štab i naši igrači stigli u Sarajevo, gdje su ih dočekali navijači, ali i predstavnici Fudbalskog saveza BiH.

Na početku press konferencije, koja je održana na sarajevskom aerodromu, prisutnim medijima se obratio predsjednik Fudbalskog saveza BiH Elvedin Begić.

“Ovo je historijski uspjeh naših kadeta. Mi smo im na razne načine omogućili, a oni su to na najbolji način krunisali uspjehom u Gruziji. U ime Fudbalskog saveza i države ja im čestitam na plasmanu”, riječi su Begića.

“Mlada generacija igrača je realizovala naš strateški plan koji je urađen prije pet godina. Ovo je historijski momenat za našu državu. Od srca čestitam selektoru, njegovim saradnicima, igračima i svim ljubiteljima fudbala. Hvala i medijima što su od prvog dana imali strpljenja i podržali ovaj proces rada”, istakao je tehnički direktor NS BiH Denijal Pirić.

Selektor Sakib Malkočević nije krio zadovoljstvo nakon velikog uspjeha njegovih igrača:

“Emocije su još uvijek svježe. Želim da vam se zahvalim na dočeku i medijima na podršci, koju smo imali sve vrijeme. Najveće čestitke pripadaju ovim momcima. Oni su našu državu u proteklih deset dana predstavljali na najbolji mogući način”, kazao je naš selektor.

(Reprezentacija.ba)