Fudbalski savez Bosne i Hercegovine upozorava navijače na nelegalnu prodaju bh. dresova putem interneta

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine izdao je saopštenje povodom nastanka nekoliko Facebook stranica koje nude ilegalnu prodaju dresova naše reprezentacije.

“Obavještavamo navijače naše selekcije da su se na društvenoj mreži Facebook pojavile stranice koje prodaju dresove i opremu bh. reprezentacije, a koje nisu pod okriljem Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

S obzirom na to da su samo Adidas i oficijelni fan-shop bh. kuće nogometa zaduženi za prodaju opreme naših zmajeva, ovim želimo istaći da su oglašavanje putem web stranica, pojedinih online kompanija o prodaji nove sportske opreme, postavljanje informacija na društvenim mrežama o mogućnosti kupovine NELEGALNI i ZAKONOM ZABRANJENI, čime dolazi do širenja lažnih informacija o mogućnosti kupovine originalne robne marke.

Molimo sve navijače da budu oprezni kada je u pitanju nezakonita prodaja dresova i opreme bh. reprezentacije putem društvenih mreža.” poručuju iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Nove dresove fudbalske reprezentacije BiH još uvijek nije moguće kupiti u Bosni i Hercegovini, a u inostranstvu ih je moguće naručiti isključivo preko Adidasovih zvaničnih prodavnica i njihovih zvaničnih partnera.

(Reprezentacija.ba)