Rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Marko Tarabochia, koji je ne tako davno prihvatio poziv selektora Dragana Markovića da obuče dres Bosne i Hercegovine, početkom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 2017. pokazao je da je njegov dolazak pun pogodak za selekciju BiH, javlja Fena.

Rođeni Zagrepčanin koji igra na poziciji srednjeg beka postigao je neke od najbitnijih golova za BiH u prvom meču kvalifikacija protiv selekcije Slovačke, u periodima igre kada se bh. tim mučio u napadu.

Tarabochia naglašava da su svi u bh. timu znali da ih očekuje težak meč protiv Slovaka koji su se pokazali kao iznenađujuće ”tvrd orah”, ali da BiH uz pomoć publike u punoj dvorani Mejdan u Tuzli nije mogla taj meč izgubiti.

– Nije bitno ko je golove postigao. Odbrana je bila na nivou, svi su dali svoj maksimum, a ja sam postigao nekoliko golova u dobrom trenutku. U reprezentaciji svi igramo dobro u svojim klubovima, trudimo se da pomognemo jedni drugima. Odmah sam se uklopio u tim i drago mi je zbog toga. Sigurno je da nisam pogriješio što sam odabrao igrati za BiH – izjavio je Tarabochia za Fenu.

Dodao je da se svi u bh. timu u narednom kolu kvalifikacija žele revanširati Litvancima za poraze u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

(Reprezentacija.ba)