Mehmed Baždarević nakon prvog pravog dana priprema za utakmicu protiv Belgije može biti nezadovoljan samo vremenskim uslovima.

Jaka kiša ometala je jučerašnji popodnevni trening Zmajeva u trening centru Overijse nedaleko od Brisela, no odličan travnjak i ostali uslovi za rad omogućili su da Meša obavi zacrtano i kao uspješan označi prvi dan priprema.

Danas će se reprezentaciji priključiti i Emir Spahić i Muhamed Bešić, a selektoru će na raspolaganju biti i Tino Sušić koji je zbog manje povrede zadnje lože propustio jučerašnji trening.

Pripremiti svakog od igrača na ono što ga čeka protiv Belgije

Umjesto jutarnjeg treninga stručni tim naše reprezentacije za danas ujutro nakon doručka najavio je zajedničko gledanje video snimaka analize belgijske reprezentacije koje su selektor i pomoćnici spremali posljednjih mjeseci.

Svakom od igrača želi se vizualizirati ono što ga u četvrtak navečer očekuje na travnjaku stadiona Roi Baudouina.

Nakon zajedničkog gledanja belgijske reprezentacije i sastanka, Zmajevi će šetati, a tek popodne će svi zajedno trenirati, ponovo na terenima sportskog centra Overijse.

U srijedu selidba u drugi hotel

Reprezentacija će do srijede boraviti u predgrađu Brisela, mjestu La Hulpe, nakon čega se sele u drugi hotel u centralnom dijelu glavnog grada Belgije, koji je bliže stadionu na kojemu će Zmajevi tog dana trenirati, a dan kasnije igrati meč protiv Belgije.

(Reprezentacija.ba)