Danas je u Monacu obavljen žrijeb parova ovosezonske grupne faze Lige prvaka u okviru čega će nastupati ukupno sedam bh. reprezentativaca.

Ekipa Rome za koju nastupaju kapiten naše reprezentacije Edin Džeko i Miralem Pjanić takmičit će se u grupi E zajedno sa Barcelonom, Bayerom i ekipom BATE-a iz Borisova.

Napadač zagrebačkog Dinama i naš mladi reprezentativac Armin Hodžić je priželjkivao Bayern u svojoj grupi, te mu se želja i ispunila. Dinamo je voljom žrijeba smješten u grupu F zajedno sa Bayernom, Arsenalom i Olympiacosom. Pored Hodžića boje Dinama brani još jedan reprezentativac BiH Amer Gojak.

Novopečeni “A” reprezentativac Marin Aničić sa svojom Astanom će upisati debitantski nastup u Ligi prvaka, a u grupnoj fazi imat će okršaje sa ekipama Benfice, Atletico Madrida i Galatasaraya.

Golman naše reprezentacije Asmir Begović je sa Chelseajem smješten u grupu G zajedno sa Portom, Dinamom iz Kijeva i Maccabijem iz Tel Aviva.

Aktuelni prvak Belgije Gent, klub našeg mladog Zmaja Harisa Hajradinovića i našeg internacionalca Danijela Miličevića uvršten je u grupu H gdje se još nalaze Zenit, Valencia i Lyon.

Raspored timova u svim grupama:

Grupa A: PSG, Real Madrid, Shakhtar Donetsk, Malmo

Grupa B: PSV, Manchester United, CSKA Moskva, Wolfsburg

Grupa C: Benfica, Atletico Madrid, Galatasaray, Astana

Grupa D: Juventus, Manchester City, Sevilla, Moenchengladbach

Grupa E: Barcelona, Bayer Leverkusen, Roma, BATE

Grupa F: Bayern, Arsenal, Olympiacos, Dinamo Zagreb

Grupa G: Chelsea, Porto, Dynamo Kijev, M. Tel-Aviv

Grupa H: Zenit, Valencia, Lyon, Gent

(Reprezentacija.ba)