Generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Harun Mahmutović, nakon današnje pobjede juniorske muške košarkaške reprezentacije BiH u grčkom Volosu nad selekcijom Španije u četvrtfinale Evropskog prvenstva „A“ divizije, za Anadolu Agency (AA) je istakao kako je ovo nešto o čemu je sanjao dugo vremena.

“Još sam u šoku nakon pobjede naših momaka. Ovo je velika, historijska pobjeda. Ovo je nešto o čemu dugo sanjamo. Ovo je veliki uspjeh u historiji bh. košarke. Nevjerovatno je da su pobijedili Španiju koja je jedna od najboljih selekcija u svijetu košarke, a prije toga su savladali Grke, Ruse”, rekao je Mahmutović.

Naglasio je da je reprezentacija BiH otišla na Evropsko prvenstvo sa posuđenim novcem.

“Ovo je nevjerovatno jer smo pobijedili zemlju koja ima milione iza sebe, veliki Real, Barcelonu. Naši su otišli na prvenstvo sa posuđenim parama za pripreme, za avion. Jedina smo reprezentacija koja nije mogla platiti kotizaciju za učešće na prvenstvu ali su nam dopustili da igramo jer smo im obećali da ćemo platiti kad budemo imali para”, otkrio je za Anadolu Agency generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH.

Na kraju je poručio kako je ova pobjeda mladih košarkaša najbolja poruka kako vlasti u BiH trebaju mnogo više finansijski podržati sport i košarku da bi BiH postizala još veće uspjehe u svijetu.

Mladi bh. košarkaši bili su bolji od Španije, rezultatom 70:64, te se tako plasirali u polufinale Evropskog prvenstva.

(Reprezentacija.ba)