Večeras je u Plavom salonu stadiona Grbavica održana press konferencija reprezentacije BiH uoči sutrašnje utakmice s Belgijom.

Medijima su se obratili selektor Mehmed Baždarević i kapiten tima Edin Džeko.

“Svi znate da ćemo mi tražiti taj rezultat. Nadam se da će tradicija biti nastavljena, iako svi znate koliko smo ponavljali o kakvom se protivniku radi. Međutim, naša želja i htijenje treba da pokaže izuzetno dobro lice, bolje nego u prethodnim utakmicama. Mi smo spremni da damo sve od sebe da ostvarimo taj rezultat koji želimo”, govori Baždarević.

Baždarević tvrdi da se utakmica protiv takvog protivnika kakav je Belgija ne može brzo riješiti.

“Znamo protivnika, znamo o kome se radi. Mislim da se utakmica ne može riješiti u 15 minuta, iako sigurno da smo radili na više planova. Protiv takve ekipe moraš igrati 90 minuta. Očekujem da će biti sigurno teško od prve minute, ali imamo svoje adute, nadamo se da će publika biti ona prava i da ostvarimo taj rezultat. Utakmica se ne može dobiti brzo protiv takve ekipe”.

Vremenski uslovi mu, kako kaže, otežavaju pripremu utakmice i mijenjaju planove.

“Sigurno da i nas i protivnika ovi vremenski uslovi tjeraju na razmišljanje. Vjerovatno će ako nastavi da pada biti nešto drugo što smo zamišljalji i mi i oni. Više borbenosti, netačnih pasova, ali moramo se spremiti, jer izbora nemamo. Vremenski uslovi umnogome mijenjaju ono što smo zamislili”.

Selektor ipak očekuje da njegov tim pokaže pravo lice sada kada je najpotrebnije.

“Mi smo sve učinili sve da dočekamo utakmicu na najbolji način. Očekujem da u pravom momentu pokažemo pravo lice. Često nam nedostaju neki bitni igrači, ali mislim da imamo dovoljno snage i volje da ostvarimo ono što smo naumili”.

(BiH.ba)