Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je ostvarila svoju prvu kvalifikacionu pobjedu u borbi za plasman na Europsko prvenstvo porazivši Andoru rezultatom 0:3.

Naši reprezentativci su večeras kao što se i očekivalo ostvarili laganu pobjedu nad selekcijom Andore. Protivnička mreža se uzdrmala nakon 12 minuta igre kada je kapiten Zmajeva Edin Džeko na asistenciju Lulića postigao gol za 0:1.

Do kraja prvog poluvremena mreže su mirovale, ali je Ibišević imao tri veoma dobre prilike za postizanje gola. Naš napadač nije u pravoj formi i to se dalo primjetiti.

Početkom drugog poluvremena dobra akcija Zmajeva i sličan scenarij kao kod prvog gola. Lulić je centrirao, a na pravom mjestu se našao Džeko koji pogađa za 0:2.

U 62. minuti Džeko je večerašnjim hettrikom postavio konačnih 0:3. Senad Lulić se ponovo našao u ulozi asistenta.

Do kraja utakmice naša reprezentacija je nastavila vršiti dominaciju i stvarti prilike no rezultat se nije mijenjao.

Debi Đurića i Cocalića

Napadač Cessene Milan Đurić upisao je svoj debi u dresu “A” reprezentacije tako što je u igru ušao u 67. minuti umjesto Ibiševića.

Pored Đurića debi je upisa i Edin Cocalić koji je priliku dobio u 73. minuti kada je zamijenio Ognjena Vranješa.

Dodajmo i to da je Haris Medunjanin u 77. minuti zamijenio Lulića koji je upisao tri asistencije.

Jubilej Edina Džeke

Večerašnji drugi gol našeg kapitena Edina Džeke bio je njegov jubilarni 40. gol u dresu reprezentacije.

Uspješan debi selektora Mehmeda Baždarevića na klupi našeg nacionalnog tima.

Nakon prve pobjede u kvalifikacijama Zmajevi su ostali na petoj poziciji na tabeli sa 5 osvojenih bodova. Ispred nas je Kipar sa bodom više, te Belgija sa osam bodova, ali i utakmicom manje.

Prvoplasirani je Vels sa 11 bodova, dok Izrael zauzima drugo mjesto sa 9 bodova na svom kontu.

Reprezentacija BiH u utorak igra kontrolni susret protiv selekcije Austrije u Beču. Naredni kvalifikacioni meč na rasporedu je 12. juna kada Zmajevi dočekuju Izrael.

(Reprezentacija.ba)