Napadač naše reprezentacije i njemačkog bundesligaša Stuttgarta Vedad Ibišević nalazi se u nezavidnoj formi, a da je situacija veoma loša dovoljno govori činjenica da u posljednjem meču Stuttgarta uopšte nije konkurisao za igru.

Golgeterski post Ibiševića u Bundesligi traje još od januara prošle godine, a kako vrijeme odmiče pritisak na našeg reprezentativca je sve veći.

Prema mišljenju urednika njemačkog dnevnika “Bild”, naredni mečevi bi mogli biti Ibiševićeva zadnja šansa.

Austrijski napadač Martin Harnik je zaradio crveni karton u posljednjoj utakmici protiv Hannovera. S obzirom da trener Stuttgarta Huub Stevens nema previše izbora po pitanju igračkog kadra očekuje se da će Ibišević predvoditi napad “Švaba” u narednoj utakmici.

No, Stevens naglašava kako se svako treba izboriti sa svoje mjesto u timu, alaudirajući na našeg reprezentativca.

Ibišević u Stuttgartu prima godišnju platu od tri miiona eura i kako tvrde njemački mediji male su šanse da ga klub zadrži i naredne sezone s obzirom na njegov ovosezonski učinak i činjenicu da je jedan od najplaćenijih igrača u timu.

Iskreno se nadamo da će naš “Plavooki bombarder” pronaći put do prave forme, kao nekada, kada je iz kola u kolo bio noćna mora za protivničke golmane.

Stuttgart sutra na svom terenu igra protiv berlinske Herthe u okviru prve utakmice 24. kola Bundeslige.

Sretno Vedo!

(Reprezentacija.ba)