Rijetko koji Fudbalski savez u svijetu može se pohvaliti da na čelu svoje administracije, na funkciji generalnog sekretara, ima bivšeg profesionalnog fudbalera, koji je ujedno i diplomirani pravnik, izuzetno sposoban, elokventan i efikasan  liderski tip menadžera, ali i neumoran radnik čiji radni dan traje i do ranih jutarnjih sati kada nakon svih završenih poslovnih obaveza odgovara na pristigle e-mailove.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza BiH Jasmin Baković jedan je od najzaslužnijih ljudi za velike reforme i napretke koje je u proteklim godinama doživila krovna kuća bh. fudbala, a iako to sam nikada neće istaći, ima i velike zasluge zašto su se Zmajevi našli po prvi put na jednom velikom takmičenju.

Od dolaska Jasmina Bakovića na čelo administracije Saveza, riješeni su problemi dugova NFSBIH, poboljšani su odnosi sa navijačima, značajno popravljeni uslovi za rad reprezentacije, na europskoj i svjetskoj sceni napravljen je veliki zaokret u izgradnji renomea NFSBIH, pa UEFA redovno sponzoriše rekonstrukcije stadiona u BiH, finansira edukaciju kadra NFSBIH, šalje najbolje sudije da sude na mečevima Zmajeva…

Jasmin Baković u razgovoru sa Muhamedom Bikićem priča svoju životnu priču.

(Reprezentacija.ba)