Mlada repreznetacija BiH 1. oktobra ostala je i zvanično bez selektora, nakon što je Vladi Jagodiću istekao ugovor.

Selektorima ostalih mladih selekcija (U15, U17 i U19) ugovori su istekli još na proljeće, ali je odlučeno da im se ugovori produže do daljnjeg, uz namjeru da se završe sve tekuće kvalifikacije, zaključno sa kvalifikacijama mlade reprezentacije u septembru iza nas.

Ipak, i Karačić i Malkočević i Erbez još uvijek obavljaju selektorske funkcije, iako su kvalifikacije U21 reprezentacije iza nas.

– Selektoru U21 Vladi Jagodiću ugovor je istekao 01.10.2014. godine, a selektorima U19 Toniju Karačiću, U17 Sakibu Malkočeviću i U15 Zoranu Erbezu su ugovori još ranije istekli, a obavljaće dužnosti do konačne odluke Izvršnog odbora FS BiH. – kažu za Reprezentacija.ba u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine.

Na proljetnoj sjednici Izvršnog odbora FS BiH, Tehnički sektor predložio je produženje mandata svim selektorima, što je na toj sjednici odbijeno, ali pola godine nakon sjednice svi oni idalje vrše svoje dužnosti.

Nakon dugogodišnjih katastrofalnih rezultata mladih selekcija i izuzetno čudnog načina selektiranja igrača u iste, neophodno je u sve mlade reprezentacije BiH dovesti nove ljude, jer Bosna i Hercegovina u omladinskom fudbalu objektivno i opravdano zaslužuje puno bolje mjesto na karti Europe i Svijeta.

(Reprezentacija.ba)