Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić je rekao da poštuje odluku Zvjezdana Misimovića da se oprosti od dresa nacionalne selekcije, izvještava agencija “Anadolija”.

Rekorder po broju nastupa u dresu reprezentacije Misimović je jutros obznanio odluku da napušta selekciju BiH.

“Za Zvjezdana Misimovića sam čuo preko novinara, mene nije zvao i nije mi rekao za to, mada je trebao selektora nazvati i obavijestiti o svojoj odluci. Ipak, poštujem njegovu odluku, riječ je o igraču koji ipak ima 32 godine, a do Evropskog prvenstva će imati 34 godine”, kazao je Sušić za “AA”.

Napominje kako će biti mnogo teže pronaći adekvatnu zamjenu za Spahića koji se također oprostio od igranja u reprezentaciji.

“Kada smo kod Emira Spahića, njega u ovom momentu niko ne može zamijeniti i zato trebamo tražiti adekvatnog igrača na toj poziciji. Tražit ćemo neko dugoročno rješenje za Evropsko i za Svjetsko prvenstvo. Na toj poziciji do tada možemo koristiti Ermina Bičakčića, Tonija Šunjića i Seada Kolašinca”, rekao je bh. selektor.

Naglasio je kako u narednom periodu planira pozvati nove igrače u reprezentaciju kako bi se ekipa uigrala i bila spremna za velike utakmice.

“Planiram pozvati tri, četiri nova igrača u reprezentaciju kako bi imali potpun sastav”, objasnio je selektor Sušić.

Sušić je danas zajedno s pomoćnikom Elvirom Baljićem bio u posjeti Trening kampu reprezentacije u Zenici, kako bi se uvjerio u kvalitet uslova i mogućnost da se najbolja državna selekcija tamo priprema uoči kvalifikacijskih utakmica za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

On je za AA rekao kako postoje realne šanse da se reprezentacija BiH priprema u Zenici umjesto u Sarajevu.

“Trenutno sam u Zenici da vidimo sve oko toga, ali koliko sam do sada vidio postoje potrebni uslovi da se u Zenici priprema reprezentacija. Zadovoljan sam onim što sam do sada vidio ovdje”, kazao je Sušić.