Čelnici UEFA-e odlučili su zabraniti nogometnoj reprezentaciji Izraela, ali i izraelskim klubovima igranje domaćih utakmica pod okriljem UEFA-inih takmičenja na stadionima unutar države zbog trenutnog stanja u zemlji.

Povodom zabrane pismo podrške Izraelu uputio je predsjednik Fudbalskog Saveza Gruzije koji je ponudio Izraelcima igranje domaćih utakmica u Tbilisiju.

“Želimo izraziti našu podršku zemlji koja proživljava teške trenutke. Nudimo vam besplatno odigravanje domaćih utakmica na “Mikheil Meskhi” stadionu u Tbilisiju, u periodu trajanja UEFA-ine zabrane. Postoji duga historija prijateljstva između ove dvije zemlje, želimo izraziti podršku u ovim teškim vremenima i ponuditi svoj stadion za odigravanje svih utakmica pod okriljem UEFA-e”, stoji u saopćenju gruzijskog saveza.

Reprezentacija Izraela svoju prvu utakmicu kvalifiakcija za Europsko prvenstvo igra 9. septembra kao domaćin protiv selekcije Belgije.

Bosna i Hercegovina u Izraelu u okviru kvalifikacija za Euro 2016 gostuje u oktobru, a svakako se nadamo da će krvavi rat biti zaustavljen što prije.

(Reprezentacija.ba)