Danas se igraju dva meča drugog kola grupe A Europskog prvenstva u futsalu. Selekcija Srbije će odmjeriti snage sa Ukrajinom, dok će domaćin Nizozemska igrati protiv Portugala.

Srbija – Ukrajina (14,30 sati, Amsterdam)

Reprezentacija Srbije je u prvom kolu poražena od favorizovanog Portugala sa 2:4, dok je Ukrajina neočekivano izgubila od Nizozemske rezultatom 2:3. Zanimljivo da su obje selekcije u prvom kolu povele protiv svojih protivnika, ali su na kraju ostale bez bodova.

Kladionica Maxbet na dan utakmice nudi kvotu 1.70 na trijumf Srbije. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

Ove dvije reprezentacije su se u zadnjih šest godina dva puta sastale na velikim takmičenjima i u oba navrata slavila je Srbija. Srbija je 2016 godine na Euru pobijedila sa 2:1, dok je prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu trijumfovala rezultatom 5:2.

Utakmicu Srbija – Ukrajina direktno prenosi BHT.

Nizozemska – Portugal (17,00 sati, Amsterdam)

Od 17,00 sati domaćin šampionata Nizozemska igra sa aktuelnim šampionom Portugalom. Obje selekcije su u prvom kolu slavile, pa će eventualni pobjednik večerašnjeg meča gotovo sigurno osigurati plasman u 1/4 finale.

Kladionice su uvjerene da će Portugal večeras osvojiti tri boda. Kladionica Maxbet nudi kvotu 1.22 na pobjedu Portugala. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Ove dvije reprezentacije su do sada jednom igrali na šampionatu Europe i to 2014. godine, a Portugal je slavio sa ubjedljivih 5:0.

(Sponzorisani tekst, 18+)