A reprezentacija Bosne i Hercegovine danas se okuplja na Ilidži pred pripreme za naredna dva susreta u okviru Kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Zmajeve očekuju dva gostujuća meča, protiv Kazahstana i protiv Ukrajine. Trener u stručnom štabu reprezentacije, Elvir Rahimić poručuje:

“Danas počinju pripreme za ove dvije utakmice. Sigurno da nas očekuju veoma važne i veoma teške utakmice. Stručni štab ima problema, imamo mnogo povrijeđenih igrača, to je najveći problem za nas, ali nadam se da ovi momci koji budu tu, koji budu zdravi, koji budu horni i voljni, nadam se da će oni da naprave dobar rezultat, da napravimo svi zajedno dobar rezultat u ove dvije mnogo važne utakmice”, kazao je Rahimić pa dodao:

“Očekujemo pozitivne rezultate s oba gostovanja, to je važno za borbu za drugo mjesto. Večeras imamo trening, vidjet ćemo ko će doći, šta imamo na raspolaganju, neko je igrao sinoć, nego u subotu, tako da ćemo napraviti trening za ove što su igrali i za ove što nisu.”

Bosna i Hercegovine 9. oktobra gostuje Kazahstanu, a tri dana poslije na rasporedu je susret u Ukrajini. Zmajevi će dva dana trenirati u Sarajevu, a potom putuju u Astanu.

BiH na raspolaganju ima sljedeće igrače:

Golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (Atromitos);

Odbrana: Branimir Cipetić (Lokomotiva), Jusuf Gazibegović (Sturm Graz), Sead Kolašinac (Arsenal), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Anel Ahmedhodžić (Malmo), Dennis Hadžikadunić (Rostov), Adnan Kovačević (Ferencvaroš), Aleksandar Jovičić (Gorica), Ajdin Nukić (Tuzla City), Dario Đumić (Twente);

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Konyaspor), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Gojko Cimirot (Standard Liege), Sanjin Prcić (Strasbourg), Mario Vrančić (Stoke City), Miroslav Stevanović (Servette), Adi Nalić (Malmo), Almedin Ziljkić (Olimpija), Elvis Sarić (Gorica);

Napad: Edin Džeko (Inter), Luka Menalo (Dinamo Zagreb), Ermedin Demirović (Freiburg), Smail Prevljak (Eupen).

BiH će dva dana trenirati boraviti u Sarajevu, nakon čega putuje u kazahstansku Astanu.

Ne zaboravite, susret protiv Kazahsatana igramo u 15,00 sati po našem vremenu.

(Reprezentacija.ba)