U povodu 100. rođendana Fudbalskog kluba Željezničar, Federalna televizija snima dokumentarni film, autora Muhameda Bikića, a koji govori o najstarijem sarajevskom premijerligašu, samom osnivanju dvadesetih godina prošlog stoljeća, te svim uspjesima plavih do danas. 

“Nastavljamo sa nizom sportskih dokumentaraca u produkciji naše televizije. Ovom prilikom, na radost svim simpatizera Želje i bh. ljubitelja fudbala realizirat ćemo film za pamćenje o plavima sa Grbavice, jer nije mala stvar obilježavati stoljeće postojanja”, kazao je autor filma Bikić i dodao:

“Posebno će biti zanimljivo podsjećanje, na samo osnivanje, nastalo iz potrebe ljubitelja fudbala koji su tada radili na željeznici, od čega potiče i sam naziv ovog kluba. U filmu učestvuju legendarni fudbaleri, treneri i sportski radnici Želje, kao i simpatizeri kluba i novinari koji obilježili plavo stoljeće.”

Snimanje filma počelo je već prošle sedmice, a u ovih dana autor Bikić sa svojom ekipom snima izjave i priče Željinih legendi na stadionu Grbavica.

Željezničar će u septembru proslaviti svoj 100. rođendan.

(Reprezentacija.ba)