Na konferenciji za medije održanoj na Jahorini otvoren je hangar za helikopter koji će u toku zimske sezone svakodnevno biti na Jahorini sa ciljem povećanja bezbjednosti.

Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić izjavio je da je ovaj centar uložio maksimalne napore da bezbjednost na planini bude na najvišem nivou.

“Helikopter će se na planini nalaziti 24 sata sa dva pilota i to je samo jedan od projekata koje smo ove godine ostvarili. Otvaranjem hangara i dolaskom helikoptera najviše će dobiti skijaši, jer ako helikopter spasi jedan život, uradili smo mnogo. Ljudski život nema cenu”, rekao je Ljevnaić.

Na Jahorini je danas dodjeljena i nagrada za jubilarni milioniti prolaz. Osmogodišnji Jovan Stevanović iz Šapca milioniti je prolaznik i kao poklon je dobio skije koje mu je uručio muzičar Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus. Osmogodišnji Jovan obradovao se poklonu i zahvalio Olimpijskom centru Jahorina te je dodao da sa nestrpljenjem isčekuje da proba nove skije upravo na jahorinskim stazam.

Pušić je pohvalio izgled Jahorine koju krase uređene staze, dobra organizovanost, a sistem za vještačko osnježavanje čini planinu velikim skijaškim centrom.On je pozvao sve koji žele da skijaju sa njim, da to mogu uraditi svakim danom od 12.30 časova na stazi “Poljice”.

Iz Olimpijskog centra “Jahorina” pozvali su sve da posjete planinu u narednim danima i uživaju u svemu što ova olimpijska ljepotica nudi tokom zime.

Zimska čarolija na olimpijskoj planini Jahorini se nastavlja sa 35 cm novog snijega koji je intenzivno padao toku prethodna dva dana. Nove snježne padavine dodatno su poboljšale uslove za skijanje i uljepšale boravak svih gostiju ove olimpijske planine.

Foto: OC Jahorina

U narednom periodu na Jahorini se očekuje dobro skijanje i još bolja zabava. Povodom obilježavanja godišnjice Olimpijskih igara koje su ostavile veliki trag u istoriji Jahorine, za vikend posjetioce ove planine očekuje  smijeh i zabava uz stand up komediju Ero sa ovoga svijeta u izvođenju Željka Ninčića. Kultni likovi iz poznate Audicije – Marinko Ćutuk i Veseli će sa početkom u 21:30 časova u hotelu Vučko na Jahorini prirediti noć za pamćenje a svi zainteresovani svoje karte po cijeni od 10 KM mogu kupiti u hotelu Vučko kao i na prodajnim mjestima Olimpijskog centra Jahorina na Poljicama i Ogorjelici. Samo dan nakon predstave, 9. februara će sa početkom u 17 časova uslijediti  „International Cigar Lopar & Whisky night”.

Ovaj nesvakidašnji događaj je zamišljen kao vecernji luxury event u zimskoj planinskoj idili, smješten u toplom i modernom ambijentu Olimpijskog bara na vrhu Jahorine, uz adekvatnu muziku i ketering. Dogadjaju ce prisustvovati Sanja Lopar koja dolazi iz Ženeve sa svojim programom prezentacije, kao prva i jedina dama u Evropi, porijeklom Sarajka, vlasnica luksuznog brenda cigara Lopar International.

Iz Olimpiijskog centra Jahorina su pozvali sve da ih posjete u narednim danima i uživaju u svemu što Jahorina nudi u toku zimskih mjeseci.

(Sponzorisani tekst)