Na olimpijskoj planini Jahorini vlada praznično raspoloženje i u skladu sa tim se intenzivo radi na maksimalnom osposobljavanju rada instalacija i staza za skijaše i bordere.

Iako nažalost Olimpijski centar Jahorina ne može uticati na sve spoljne faktore posebno na one koje su prouzrokovale kvarove na instalacijama 29.12.2019. godine uloženi su najveći mogući napori od strane svih zaposlenih u OC Jahorina da se instalacije ponovo stave u funkciju.

Iz ovog centra kažu da u potpunosti razumiju nezadovoljstvo i revolt skijaša pa su u skladu sa tim svima koji su imali važeću ski kartu za nedelju 29.12.2019. godine odobrili gratis dan skijanja koji je moguće iskoristiti bilo kad do kraja ski sezone 2019/20 godine.

Sve smetnje tehničke prirode koje su se desile tokom vikenda a čiji je uzrok varijacija napona i koje su ometale rad instalacija su uspješno otklonjene i sada je skijašima na raspolaganju većina ski staza na planini. U pogonu je nova kabinska gondola kapaciteta 2.700 skijaša po satu koja je prva instalacija ovakve vrste na Jahorini i omugućava skijašima da se ugodno smjeste u toplu kabinu i nakon toga skijaju na novoizgrađenim stazama ispod gondole koje su ujedno i dobra konekcija sa ostatkom skijališta. Skijašima je na raspolaganju novi lift sidro Poljice kojim je povećan kapacitet za 4 puta u odnosu na staru instalaciju koja se nalazila na istom mjestu.

U rad su pušteni i šestosjedi Poljice i Ogorjelica a snijeg koji je padao prethodnih dana u kombinaciji sa sitemom vještačkog osnježavanja formirao je prekrivač visine 35 cm, sistem za osnježavanje je konstantno u pogonu i skuplja se snijeg sa cijele planine kako bi staze bile adekvatno pripremljene.

Sve nove instalacije rade mnogo brže i uz nove kapije za prolaz skijaša gužve i čekanje na polazima liftova je smanjen na minimum, staze su dobro pripremljene isključivo zahvaljujući sistemu vještačkog osnježavanja. U okviru poligona Poljice izgrađena je još jedna pokretna traka koja je takođe dostupna djeci i svim početnicima u skijanju.

Za odmor i predah skijaša na vrhu planine pripremljen je Olimpijski bar koji je idealno mjesto za relaksaciju i uživanje, te se skijašima u znak zahvalnosti za povjerenje odobravaju popusti na kompletan meni. U narednim, prazničnim, danima iz ovog centra najavljuju dobro skijanje te čestitaju svima predostojeće praznike.

(Sponzorisani tekst)