Članovi uprave Olimpijskog centra Jahorina, na čelu sa direktorom Dejanom Ljevnaićem uspješnu praksu poslovanja sa Olimpijskog centra Jahorina  prenose i na smučarski klub Jahorina, za sam početak postavljaju visok cilj a to je stvaranje novog svjetskog šamipona u skijanju.

Novoimenova uprava u sastavu: predsjednika Skupštine Nedeljka Eleka, i članova novog Izvršnog odbora Dejana Ljevnaića, Dr Aleksandra Lazarevića, Aleksandar Džombić, Aleksandar Lazarević, Đorđe Jugović, Radenko Pekić i predsjednik kluba Vlado  Milojević imaju za cilj da u svom četvorogodišenjem mandatu stvore novog svjetskog šampiona, dovedu Svjetski kup i da svojim radom doprinesu da što više djece zavoli skijanje.

Bosna i Hercegovina ima velike šanse i to iz razloga blizine glavnog grada velikom skijaškom centru. Sarajevo i Pale su jako blizu Jahorine što djeci pruza mogućnost da prije ili poslije škole mogu da treniraju ili idu u ski školu.

 „Prvi korak je da skijanje približimo djeci. Nije skijanje samo ski pas, već i odijelo i skije i pancerice, kaciga, rukavice i još da dijete nešto pojede i popije na stazi i kada se sve sabere mnogo je skuplje od ljetovanja. Mi kao OC Jahorina dijelimo svoj djeci iz Istočnog Sarajeva besplatan ski pas. Na nekom višem nivou bi trebalo da razmišljamo o tome da postoje domovi za đake, da se mi kao društveno odgovorna firma odreknemo ski pasa, ski škole da daju besplatnu obuku, da se skijanje uvrsti u program osnovnih i srednjih škola. Realno je to. I siguran sam de ćemo iznjedriti šampiona,“ rekao je direktor Olimpijskog centra Jahorina i novoizabrani član izvršnog odbora smučarskog kluba Jahorina Dejan Ljevnaić.

Nova uprava smučarskog kluba Jahorina će za početak raditi na poboljšanju rada kluba, organizacije trenažnog procesa i priprema za domaćih i međunarodnih takmičenja.

(Reprezentacija.ba)