Zbog povreda Safet Sušić u pobjedi protiv Obale Slonovače jučer nije mogao računati na Senada Lulića i Ermina Bičakčića.

Povrijedio se i izašao iz igre već u 19. minuti Sead Kolašinac, a nedugo poslije toga i Asmir Begović je tražio pomoć ljekarskog tima.

nagrada-igra

Nije tu bio kraj problema, pa je i Ognjen Vranješ nakon što ga je lopta silovito pogodila u pluća prvo tražio ljekarsku pomoć, a zatim i napustio igru. Kasnije je zbog povrede izašao i Emir Spahić koji je do svlačionice otišao šepajući sa zavojem na nozi oslanjajući se na sekretara reprezentacije Elmira Pilava.

emir spahic elmir pilav

Kako iz St. Louisa saznaje Reprezentacija.ba portal medicinski tim naše reprezentacije cijelu je noć radio na saniranju povreda naših igrača, tako da je jutros zdrastveno stanje Sušićevih izabranika dobro.

Ipak, u medicinskom timu bh. reprezentacije odlučili su da po dolasku u Chicago svi naši povrijeđeni igrači budu podvrgnuti detaljnijem ljekarskom pregledu od strane šefa medicinskog tima dr. Reufa Karabega, nakon kojeg će se tek znati tačan stepen ozbiljnosti povreda.

Medicinski tim naše reprezentacije pored dr. Karabega čine fizioterapeuti Radomir Ćosović, Ismar Hadžibajrić i Siniša Ćibić.

(Reprezentacija.ba)