Safet Sušić jučer se prije zvaničnog treninga reprezentacije na Edward Jones stadionu obratio prisutnim novinarima.

– Svi igrači će trenirati zajedno, izuzev Ermina Bičakčića koji će raditi po individualnom programu. Treniraće i Senad Lulić koji je napravio pauzu od sedam dana, a i Tino Sušić koji je ranijih dana trenirao odvojeno od tima. – poručuje Safet Sušić.

– Sastav koji sutra izvedem protiv Obale Slonovače ne mora i vjerovatno neće biti sastav koji ćemo suprostaviti Argentini. Sutra neće igrati Ermin Bičakčić, a vjerovatno i Senad Lulić, tako da su to već dva igrača koji neće nastupiti, a koji su u najužoj konkurenciji za prvu utakmicu na Mundijalu. Tek ću nakon utakmice protiv Santosa u Brazilu 9. juna donijeti konkretniju odluku o sastavu za Argentinu. Imamo nekoliko taktičkih varijanti u planu, a odlučit ćemo se za onu za koju budemo mislili da je najbolja. – najavljuje Pape.

– Ja imam iskustvo igranja na Svjetskom prvenstvu i rezultati u pripremnim utakmicama ne znače puno. Ekipe su znale pobijeđivati u pripremnim utakmicama, a onda gubiti na mundijalu i obrnuto, tako da rezultat ne treba opterećavati javnost. – govori naš selektor.

– Mi smo posljednji put razočarali publiku u St. Louisu, ovaj put nadamo se da će zadovoljniji otići sa stadiona, a svakako ne smijemo zaboraviti na žrtve poplava u Bosni i Hercegovini kojima dobrim rezultatima u Brazilu želimo umanjiti bol koji je nastao zbog svega što su prošli. Sve što se desilo našem narodu dodatni je veliki motiv za nas. – iskren je Safet Sušić.

(Reprezentacija.ba)