Vedad Ibišević velikan je profesionalizma. Uvijek korektno pristupačan, raspoložen, nije željan konflikata, na terenu je neumorni radnik koji nikada ne pokazuje emocije, omiljen je saigrač svih naših reprezentativaca, ali vjerovatno jedan od najomiljenijih igrača za sve selektore i trenere. 

Njegove osobine dobrog čovjeka i još boljeg sportaša i fudbalera nisu ostale nezapamćene ni u St. Louisu u kojemu je Ibišević nakon prognanstva iz BiH odrastao, te zabilježio prve profesionalne korake.

Naime, jučer su naši Zmajevi trenirali na jednom od terena kampusa Univerziteta u St. Louisu, upravo onog univerziteta čije je boje branio Vedad Ibišević u svojim prvim ozbiljnijim nastupima, a prije treninga djelatnici Univerziteta u St. Louisu posjetili su našeg napadača, te mu u znak zahvale za sve što je napravio za njihovu akademsku instituciju poklonili prigodan poklon.

Ibišević se revanširao, te predstavnicima Univerziteta poklonio novi dres naše reprezentacije, koji će tako krasiti prostorije sentluiškog Univerziteta, ali i dodatno promovisati našu.

Vedad Ibišević je za Univerzitet u St. Louisu u svojoj prvoj sezoni, 2002. godine, postigao čak 18 golova i upisao 22 asistencije.

(Reprezentacija.ba)