Menadžer Manchester Citya oglasio se povodom glasina o eventualnom odlasku Edina Džeke sa Etihada na zimu.

– Imao sam puno povjerenje u Edina prije sezone i imam ga i sada. Ne razmišljam o prodaji važnih igrača, jer pred nama je do ljeta još puno utakmica i želim zadržati najbolji tim. – smatra Pellegrini

– Ako želimo osvajati trofeje onda moramo imati najbolje igrače na raspolaganju. Trenutno ne mislim prodati Edina Džeku. – poručio je menadžer Citya.

Dobro obaviješteni izvori Repreznetacija.ba portala govore kako je Edin Džeko bio u kontaktu sa predstavnicima Borussije iz Dortmunda, te da u europskom viceprvaku naš reprezentativac izuzetno dobro kotira kod trenera Kloppa, ali i njihovog menadžera Michela Zorca.

Nije tajna ni da Arsenal otvoreno razmišlja o znatnom pojačanju ekipe u napadu. Kako saznaje naš portal u Arsenalu već na zimu razmišljaju o dovođenju mlade zvijezde Betisa Alvara Vadilla, ali i jednog klasičnog napadača.

Menadžerski izvori govore kako postoji "flertovanje" i između, sa jedne strane Banjalučanina Vlade Lemića jednog od vodećih ljudi u Chelseau i Josea Mourinha, te sa druge strane, Edina Džeke i njegovih menadžera, a biće zanimljivo pratiti i dešavanja u Interu u kojemu razmišljaju o kapitalnim pojačanjima nakon velike finansijske injekcije koju je ovaj klub dobio.

(Reprezentacija.ba)