Svi putevi vode u Sapnu, malo herojsko mjesto pokraj Drine. Sapna je mjesto gdje će se sastati Zmajevi, tačnije reprezentativci koji su igrali od prvih kvalifikacija pa do generacije koja je izborila plasman na SP 2014. godine.

Organizator utakmice je Drina 93. Igra se u znak obilježavanja 30-godišnjice FK Drina 93 za koji su nastupali čuveni igrači i reprezentativci poput Samira Muratovića, Amira Hamzića, Mirzeta Krupinca, Ferida Berbića, Almira Kahrimanovića, Fikreta Limića, Mešića, Junuzovića, Hadžića, Buljubašića, Julardžića i mnogih drugih.

Inicijator i organizator je Rešid Halilović, sportski ambasador BiH, čovjek koji je organizirao desetine humanih sportsko-zabavnih manifestacija širom BiH, ali i u inostranstvu, podsjećaju organizatori.

Halilović godinama živi u Linzu u Austriji, gdje animira navijače da su uz, kako nogometnu, tako sve državne reprezentacije. Ovoga puta u dogovoru sa ostalima želio je obilježiti 30. godišnjicu FK Drina 93. Svoj dolazak u Sapnu 2. augusta u petak najavili su Vlatko Glavaš, Elvir Bolić, Mehmed Baždarević, Avdija Vršajević, Kenan Hasagić, Adnan Gušo, Nermin Šabić, Dario Damjanović, Elvir Rahimić, Zlatan Muslimović, Senijad Ibričić, Muhamed Konjić, Faruk Hujdurović i mnogi drugi.

Foto: Arhiv

Zmajevi će biti jači za Emira Spahića, legendarnog kapitena reprezentacije koji je predvodio Zmajeve na SP u Brazilu. Očekuju se još mnoga brojna iznenađenja.

Za ovu utakmicu u cijeloj BiH vlada veliko zanimanje. Očekuje se nekoliko hiljada gledalaca, pogotovo jer utakmica “pada” u vrijeme kada je dijaspora u velikom broju u BiH.

Domaćin i organizator čine sve da dovedu i Sergeja Barbareza, selektora BiH i čovjeka kojeg su svi priželjkivali na klupi reprezentacije i to dočekali.

Smatraju da bi Barbarezov dolazak bilo pravo zagrijavanje za ono što čeka reprezentaciju, a to su utakmice Lige nacija u septembru, oktobru i novembru.

Pokrovitelj spektakla je općina Sapna, a okupljanje asova Drine i Zmajeva pomogli su i podržali prijatelji Drine, reprezentacije, Podrinjci.

(Reprezentacija.ba)