Zrinjski u četvrtak od 21,00 sati u Mostaru dočekuje Bravo iz Slovenije u duelu drugog pretkola kvalif. za Konf. ligu.

Trener Zrinjskog Maro Ivanković najavio je ovaj meč na zvaničnoj press konferenciji.

“Od prvog dana priprema pa sve do danas radimo u smjeru da na najbolji način dočekamo prvu službenu utakmicu, ovu protiv slovenskog Brava. Zdravstveni bilten igrača je na najboljoj mogućoj razini iako imamo problem s novim igračima jer osim Posavca ostali nisu na 100%. Pojačanja nisu na željenoj razini.

Trebat će im još 10-15 dana kako bismo na njih mogli računati 90 minuta, tako da ću sutra početi sa starim provjerenim snagama. Tako smo igrali i zadnje 2-3 utakmice. Nadam se da smo odradili dobar posao i da ćemo u najboljem mogućem izdanju biti u četvrtak“, rekao je Ivanković i dodao:

“Ovi momci koji su neka stara garda imaju kvalitet i nisu bez razloga u prvih 11, ali novi igrači su došli u različitim terminima i većina njih će sutra biti na klupi. Doveli smo 5-6 pojačanja u različitim terminima i igračima je potreban još jedan period kako bi se podigli na veću razinu. Sve je na dobrom putu.

Nemamo nikakvih problema osim Topića koji je bio van pogona 18 dana. Nadam se da će pojačanja opravdati razloge zašto smo ih doveli. Puno toga ovisi o ovom prvom pretkolu. Dobro smo odradili pripreme i imamo pravo biti optimistični. U skorije vrijeme na njih će se ozbiljno računati i moći ćemo napraviti procjenu što se tiče njihovih igračkih kvaliteta.”

Trener Mostaraca se osvrnuo na sutrašnjeg protivnika.

“Igraju na kontre i polukontre, ali imamo svoje kvalitete i nadam se da ćemo uz podršku naših navijača zabilježiti pozitivan rezultat pred uzvratnu utakmicu. U prvoj utakmici protiv Velšana nije se imalo šta za vidjeti. U revanšu je Bravo stisnuo gas i zasluženo prošao. Ipak, najviše smo vidjeli na prvoj utakmici protiv Celja gdje se vidi da se radi o ekipi koja je brza i koja da protivniku posjed i čeka grešku. Znamo što trebamo raditi. Znamo da ćemo kroz posjed i individualne kvalitete doći do prilika i iskoristiti ih.”

Ivanković je za kraj istakao i da je napokon dočekao da bude prvi trener Zrinjskog.

“Tu sam trenutno. Napokon sam prvi trener i nadam se da ću priliku koju sam dobio sa svojim stručnim štabom iskoristiti na najbolji mogući način. Nadam se da ćemo krenuti kako treba i da ćemo pokazati da imamo svoje kvalitete i da nismo bez razloga tu. Trener sam koji gaji posjed i brzu promjenu strana. U donjem dijelu želim da igramo sigurno i brzo, dok u gornjem dijelu dajem potpunu slobodu igračima. Da teže igri ‘1 na 1’. Što više šuteva i atrakcije i poteza za publiku”.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16