MuÅ¡ki koÅ¡arkaÅ¡ki klub ŽeljezniÄar vraća se na parket nakon 30 godina pauze, a ženski poslije pet godina pauze.

Ovo je potvrÄ‘eno na Instagram profilima KK i ŽKK ŽeljezniÄar.

“DobrodoÅ¡li u novu eru koÅ¡arkaÅ¡kog uzbuÄ‘enja!

Dragi navijaÄi i ljubitelji koÅ¡arke, sa ponosom objavljujemo povratak legendarnog muÅ¡kog KoÅ¡arkaÅ¡kog kluba ŽeljezniÄar iz Sarajeva! Nakon viÅ¡e od 30 godina pauze, naÅ¡a strast prema igri je jaÄa nego ikad!

Ovdje poÄinje novo poglavlje u historiji kluba. Sa ambicijom osnaženi i entuzijazmom u srcima, spremni smo da piÅ¡emo nove stranice uspjeha.

Ali, ovo nije samo naÅ¡a priÄa – ovo je priÄa o zajedniÅ¡tvu, o ljubavi prema igri koja nas sve okuplja.

Zato vas pozivamo da budete dio naÅ¡eg puta! VaÅ¡a podrÅ¡ka je kljuÄna za naÅ¡ uspjeh. Ostavite nam u komentarima vaÅ¡e želje, ideje i prijedloge – zajedno gradimo sjajnu budućnost ŽeljezniÄara“, napisano je na Instagram stranici KK ŽeljezniÄar.

KK ŽeljezniÄar je osnovan 1921, a 1992. godine je prestao sa radom. Ukupno je Å¡est sezona proveo u najviÅ¡em rangu jugoslovenskog Å¡ampionata.

Na Instagram stranici ženskog koÅ¡arkaÅ¡kog kluba ŽeljezniÄar navodi se da je klub spreman za nove izazove.

“Drage naÅ¡e koÅ¡arkaÅ¡ice i ljubitelji koÅ¡arke, uzbuÄ‘enje je na vrhuncu jer se ŽKK ŽeljezniÄar vraća na teren nakon petogodiÅ¡nje pauze!

“Spremni smo za nove izazove, za nezaboravne trenutke i za osvajanje titula! Ali najvažnije od svega, spremni smo za vaÅ¡u podrÅ¡ku!

OznaÄite svoje prijatelje, podijelite ovu vijest i pridružite nam se u ovoj divnoj sportskoj avanturi!

Pratite nas i budite uz nas na svakom koraku jer zajedno gradimo novu eru ŽeljezniÄara“, poruÄili su iz ŽKK ŽeljezniÄar.

(Reprezentacija.ba)