PAOK i Borac će u srijedu od 19,30 sati u Solunu igrati prvu utakmicu drugog pretkola kvalifikacija za Ligu Šampiona.

Trener Borca Mladen Žižović govorio je na press konferenciji pred ovaj susret.

“PAOK je šampion Grčke, 15 puta su skuplji, imaju više reprezentativaca, ali nama niko ne može oduzeti nadu, želju, htijene i zalaganje. Moji momci žive fudbalske snove i ovaj meč će im dati odgovor gdje su u odnosu na visoki kvalitet europskog fudbala. Želimo da se predstavimo u najboljem svjetlu, a neće nam nedostajati samopouzdanja.

Daćemo sve od sebe da sačuvamo nadu pred revanš u Banjoj Luci i da zajedno ovdje sa navijačima pokušamo da napravimo novo fudbalsko čudo. Da li ćemo uspjeti, ne znam, ali ćemo se u skladu sa imenom kluba boriti do posljednjeg daha“, riječi su Žižovića.

Ofanzivac Borca David Čavić ističe da njegovim saigračima i njemu niko ne može oduzeti europske snove.

“Treba da se ugledamo na prethodnu utakmicu, da ponovimo naše zalaganje i samouvjerenost i da podržavamo jedan drugog od prvog do posljednjeg minuta. Poštujemo ekipu PAOK-a, ali nama niko ne može oduzeti da sanjamo europske snove.

Banja Luka ovih dana živi za Borac i slobodno mogu da kažem da je podrška koju sada osjećamo najveća od kako sam ja u seniorskom pogonu. To nam je motiv više da budemo još bolji”, kazao je Čavić.

Meč PAOK – Borac direktno prenosi Arena Sport.

Inače, pobjednik ovog dvomeča će u trećem pretkolu igrati protiv pobjednika duela Malmo (Švedska) – Klaksvik (Farska Ostrva).

Poraženi svoj europski put nastavlja u trećem pretkolu Europa Lige i za protivnika će imati poraženog iz dvoboja Malmo – Klaksvik.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16