Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Armin Gigović (22) zvanično je pronašao novi klub – to je njemački bundesligaš Holstein Kiel.

Iza Gigovića je sjajna sezona. Osim što je nedavno oduševio u debiju za naš nacionalni tim, mladi fudbaler također je s Midtjyllandom osvojio naslov prvaka u Danskoj i bilo je samo pitanje dana kada će završiti u nekoj od najjačih evropskih liga.

Sedmicama se špekulisalo o tome, pominjali su se klubovi iz Engleske, Grčke, Belgije, a na kraju kao svoje novo pojačanje predstavio ga je Holstein Kiel koji se takmiči u 1. Bundesligi.

“Drago mi je što smo uspjeli uvjeriti Armina da dođe u naš klub. Sigurni smo da će svoje kvalitete ovdje dodatno razvijati i da će biti od velike pomoći za Kiel. Imali smo vrlo dobre razgovore. Odgovarat će nam i sa ljudske i sa sportske strane”, poručio je izvršni direktor kluba Carsten Wehlmann.

Oduševljenje nije skrivao ni sam Gigović.

“Bundesliga je jedna od najboljih liga u Evropi i zato sam sa zadovoljstvom prihvatio ovu ponudu. Želim što prije upoznati igrače i krenuti sa treninzima”, dodao je.

Nije poznato je li njemački klub otkupio Gigovića od Rostova ili stiže na posudbu kao što je to bio prethodno slučaj kada je odlazio u Helsingborgs, Odense i Midtjylland.

Podsjetimo, od bh. fudbalera za Holstein Kiel ne tako davno je imao priliku igrati i Darko Todorović.

(Reprezentacija.ba)