Jose Mourinho večeras će od 20,30 sati u drugom kolu Lige Šampiona u gostima voditi Fenerbahce protiv Lugana.

Mourinho je doveden za veliki novac u Fenerbahce da napravi iskorak, a plasman u Ligu Šampiona bio bi veliki uspjeh. Zato pobjeda i prolaz protiv Lugana ne smije doći u pitanje.

Ipak, govorilo se i o lakšim temama na press konferenciji dan pred utakmicu. U ovom švicarskom gradu zanimljivo studirala su djeca portugalskog trenera, pa je otkrio kako mu je posebno drag.

“Grad Lugano mi je važan. Dok sam radio u Interu, djeca su mi studirala ovdje. Oni su mala momčad, ali sada igraju u kvalifikacijama za Ligu prvaka. U tom smislu, mogu reći da su napravili odličan posao. Želio bih se zahvaliti protivničkom treneru na lijepim riječima.  On tjera svoju momčad da igra organizirano. Bit će jako dobar trener u budućnosti.”

Mourinho je pun optimizma pred Lugano, iako otkriva kako nije presretan što se utakmica igra na sintetičkoj podlozi, kao i da je imao samo tri treninga sa posljednjom grupom igrača koja se nakon odmora pridružila ekipi.

“Jako sam sretan zbog svoje odluke da dođem ovdje. Jako sam zadovoljan našom strukturom momčadi.  Sve se razvija korak po korak. Mogli smo odraditi samo tri treninga s posljednjom skupinom koja se pridružila momčadi. Najvažnija stvar za nas je imati dobar meč sutra. 

Sintetički travnjak izbor je domaće momčadi. Uvijek sam smatrao da nogomet treba igrati na lijepim terenima. Moramo se prilagoditi na umjetnu travu u ovoj utakmici. Zadovoljan sam igračima koje imam.”

Najavio je pobjedu.

“Došli smo ovdje pobijediti i sutra. Ne razmišljam samo o utakmici u Istanbulu.”

Fenerbahce višestruko skuplja momčad

Fener je sezonu iza nas završio na drugom mjestu Superlige, dok je Lugano bio viceprvak Švicarske.

Tim iz Istanbula je odigrao pet pripremnih utakmica, pobijedili su Petrolul sa 2:1, Strasborug sa 4:0 i Hull sa 5:1, remizirali su sa Admirom 1:1, te su poraženi od Hajduka sa 1:0.

Lugano je u pripremnim susretima bio bolji od Nyona sa 2:0, Bellinzone sa 5:1, Parme sa 3:1 i Grasshoppersa sa 2:1. Poraženi su od Intera 3:2 i Araua 1:0.

Vrijednost ekipa na Transfermarkt:
Lugano – 35.30 miliona eura
Fenerbahce – 231.68 miliona eura

Pobjednik iz ovog duela igrat će u trećem pretkolu Lige Šampiona protiv Lillea.

Utakmica se igra od 20:30 sati.

Večerašnje utakmice drugog pretkola Lige Šampiona:

17:00 sati: Bodo/Glimt – RFS

17:30 sati: Panevezys – Jagiellonia

18:00 sati: Lincoln – Qarabag

19:00 sati: APOEL (Mateo Sušić) – Petrocub

19:00 sati: Malmo – Klaskvik

19:30 sati: FCSB – Maccabi Tel Aviv

20:00 sati: Dynamo Kiev – Partizan (Nihad Mujakić) – neutralni teren – Poljska

20:00 sati: Ferencvaros – TNS

20:00 sati: Santa Coloma – Midtjylland

20:30 sati: Lugano – Fenerbahce (Edin Džeko, Rade Krunić)

21:00 sati: Shamrock – Sparta Prag

(Reprezentacija.ba)