Futsal reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se jučer u Trening centru FS BiH u Zenici, gdje su počeli sa pripremama za dvije prijateljske utakmice protiv selekcije Maroka.

Selektor Goran Melher je iznio svoja očekivanja za predstojeći dvomeč:

“Jučer smo se okupili ovdje u Zenici nakon tri mjeseca. Po mom mišljenju, igramo protiv odlične ekipe, Maroka, koja igra najljepši futsal na svijetu i nalazi se među pet najboljih selekcija. Ovdje imamo 12 igrača koji su spremni, koji žele igrati za reprezentaciju i koji su spremni na žrtvu.

Cilj nam je da kroz velike utakmice protiv kvalitetnih protivnika naši igrači stiču iskustvo, te mentalnu i fizičku snagu. Ovo je idealna prilika da provjerimo našu snagu pred utakmicu protiv Španije, jer su oni u istom rangu i imaju sličan sistem. Ova utakmica će nam poslužiti kao proba.”

Futsaleri sutra putuju u Casablancu (Maroko), a utakmice su na rasporedu:

Maroko – Bosna i Hercegovina (Rabat, Maroko) 25.07. u 19:00 sati

Bosna i Hercegovina – Maroko (Rabat, Maroko) 27.07. u 19:00 sati

Na spisku se nalaze:

Darko Milanović (MNK Bubamara), Dino Čizmić (FC Sloboda Kompred), Marijo Aladžić (FC Mostar SG), Davor Arnautović (KMF Radnik MD Shop), Josip Sesar (HMNK Vrgorac), Amir Baručija (FC Mostar SG), Josip Bilić (GFC Sarajevo), Miloš Radujković (KMF Loznica), Amar Šišić (MNK Neimari Salines), Adnan Kalajdžić (FC Mostar SG), Sejad Ibrišimović (MNK Bubamara), Bilal Jelić (FC Mostar SG).

(Reprezentacija.ba)