Bivši reprezentativac Hrvatske Ivan Rakitić (36) večeras je zvanično predstavljen u splitskom Hajduku.

Rakitić u redove Hajduka stiže kao veliko pojačanje i dijelit će svlačionicu sa napadačem naše reprezentacije Madžidom Šošićem (21).

Proteklih sedmica turski i hrvatski mediji su pisali o mogućem transferu kapitena BiH Edina Džeke (38) u Hajduk, a sportski direktor splitskog kluba Nikola Kalinić kratko je prokomentarisao situaciju sa Dijamantom.

U vezi Džeke, ne bih htio komentarisati ništa, pisalo se puno, uglavnom neistine, ali vidjet ćemo. On je igrač Fenerbahcea, o tom potom“, kazao je Kalinić.

Džeko ugovor sa Fenerbahceom ima do ljeta 2025. godine, a na pripremama turskog kluba je briljirao i zabio pet golova.

Inače, Rakitić je nakon potpisa ugovora rekao da je presretan što je došao u Split.

Foto: HNK Hajduk

“Zahvaljujem se svima koji su me došli pozdraviti. Hvala predsjedniku, direktoru, navijačima, a posebno mojoj ženi koja me podržala u odluci, vjenačnom kumu itd. Da mi je neko prije dva-tri mjeseca rekao da ću ovdje sjediti, vjerojatno bih mu se nasmijao.

Sretan sam i ponosan. Dat ću sve od sebe na travnjaku i to je najbitnije. Jedva čekam priključit se ekipi i postat dio grada i kluba”, riječi su bivšeg fudbalera Barcelone.

Spomenimo da će Hajduk u četvrtak na svom terenu od 21,00 sati dočekati HB Torshavn sa Farskih Ostrva u prvoj utakmici drugog pretkola kvalif. za Konf. ligu.

(Reprezentacija.ba)