Fudbaleri Veleža neslavno su okončali nastup u Europi. Rođeni su u prvom pretkolu kvalif. za Konf. ligu neočekivano eliminisani od Intera iz Andore. Velež je u prvoj utakmici odigrao 1:1 na Grbavici, ali je u revanšu deklarisan sa 1:5.

Iako je trener Veleža Damir Čanadi odmah poslije utakmice govorio za Velež TV, njegova izjava objavljena je tek dva dana poslije.

“Prvo se hoću izviniti našim navijačima, koji su došli i dali sve da nam pomognu da pobijedimo. Ušli smo dosta dobro u utakmicu. Mislim da smo prvih 35 minuta, do penala bili dosta bolja ekipa.

Penal nas je uzdrmao. Tu sam već vidio da ekipa malo misli. Onda smo primili gol u 44. minuti, to nas je skroz bacilo nazad i izbacilo iz cijelog ritma. Tu ne možemo tražiti krivice, samo smo mi krivi. Svi skupa smo krivi“, rekao je Čanadi i nastavio:

“Moramo sjesti i analizirati igru. Ponavljam, protivnik je bio jako efektivan, zabio je gol iz svake šanse. Mi smo imali dosta dobre šanse u prvih 45 minuta. Haska, Mlinarić, imali smo dobrih situacija i taj penal. To je fudbal. To nas sada sve nas boli. Naši fanovi su bili top, stajali su iza ekipe od prve minute, a podržali su ih i poslije utakmice.

Trener Veleža se osvrnuo i na start sezone u PL BiH.

“Sada se možemo pripremiti za prvenstvo i gledati da vratimo naše igrače. Fali nam četiri-pet povrijeđenih igrača. Imamo dosta igrača koje moramo tek dovesti na neki nivo. Nema plakati, nego moramo ići dalje. Prvo moramo naći našu formaciju.

Dolazi Lauš, opet imamo novog igrača. Sa novim transferima moramo dobiti novi impuls. Vidimo koliko ovisimo od Hrkaća, kada on fali. Jako je teško i to smo osjetili u ovoj utakmici.”

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16