Večeras se igraju revanš utakmice 1. pretkola Konferencijske Lige. Sarajevo će dočekati Aktobe dok će Velež u goste Inter Escaldesu.

Sarajevo – Aktobe (21:00 sati, MY TV)

Kladionice daju podjednake šanse. Kladionica Meridian na dan utakmice nudi kvotu 2.70 na pobjedu Sarajeva, a 2.40 na trijumf Aktobea. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Sarajevo je u prvoj utakmici ostvarilo pobjedu pogotkom Kyeremeha iz 90. minute susreta i sa solidnom prednošću dočekuje Kazahstance.

Aktobe je pokazao da je kvalitetan tim, ali prednost od jednog gola i prednost podrške dobro ispunjenog Koševa Bordo timu mogu biti dovoljni za prolazak dalje.

Posljednjih pet utakmica:
Sarajevo – dvije pobjede, dva poraza i jedan remi
Aktobe – tri poraza, jedan remi i jedna pobjeda

Trener Sarajeva, Zoran Zekić:

“Želio bih reći svima da sutra igrači trebaju sa velikom vjerom i nošeni našim navijačima, ali da nas navijači nose na jedan pametan način, jer jednostavno ne smijemo podcijeniti Aktobe. Zaista se radi o dinamičnoj i dobroj momčadi koja je već formirana i u dobrom ritmu. Čeka nas dosta teška utakmica. Gledam ovu bogatu historiju Sarajeva i vidim da je bilo dosta europskih utakmica, sa više ili manje uspjeha. Volio bih reći da smo favoriti, ali nismo.”

Vrijednost ekipa na Transfermarkt:
Sarajevo – 11.40 miliona eura
Aktobe – 9.38 miliona eura

Utakmicu Sarajevo – Aktobe sudit će Zorbay Kucuk iz Turske.

Pobjednik ovog duela igrat će u drugom pretkolu protiv Spartak Trnave.

Meč je u TV prijenosu na MY TV.

Inter Escaldes – Velež (18:00 sati, Arena Sport)

Velež je blagi favorit. Kladionica Meridian na dan utakmice daje kvotu 2.14 na pobjedu Rođenih. Ostale kvote s ovog duela pogledajte ovdje.

Rođeni su u prvom meču podbacili i na Grbavici odigrali samo 1:1 sa Inter Escaldesom. Andorani su pokazali dobru tranziciju i pored pogotka imali su još nekoliko dobrih situacija.

Ipak, Velež je kvalitetniji tim, trener Čanadi je imao dodatnih sedam dana da se upozna sa ekipom i da što bolje pripremi tim za ovaj bitan susret.

Posljednjih pet utakmica:
Inter Escaldes – Dvije pobjede, dva remija i jedan poraz
Velež – Tri pobjede, dva remija

Trener Veleža, Damir Čanadi:

“Trebamo biti jako oprezni sa njihovim dugim loptama, to nam je pravilo velike probleme. Mislim da će i u drugoj utakmici igrati sa istom idejom i moramo nastojati da ih više uvedemo u igru, da ne dižu loptu. Sada znamo mnogo više jedni o drugima i naš jedini cilj je proći dalje. Želimo slaviti u Andori i tako ćemo se postaviti na samoj utakmici.”

Vrijednost ekipa na Transfermarkt:
Inter Escaldes – 3.62 miliona eura
Velež – 5.81 miliona eura

Meč se igra na nacionalnom stadionu, a glavni sudija je Alan Kijas.

Bolji iz ovog meča igrat će protiv AEK-a.

Susret je u prijenosu na Areni Sport.

Dnevnu ponudu kladionice Meridian možete pogledati ovdje.

(Reprezentacija.ba)