Egnatia i Borac u srijedu od 21,00 sati u Albaniji igraju revanš meč prvog pretkola kvalif. za Ligu Šampiona.

Borac je u prvom duelu odigranom u Banjoj Luci slavio sa 1:0 golom Hrelje u 96. minuti, trener šampiona BiH Mladen Žižović i strijelac pobjedonosnog gola protiv Egnatije su najavili revanš.

“Ne želim da se ponavljam, ali ova utakmica mnogo znači i klubu, igračima i svima nama koji smo vezani za Borac. Naravno da razumijemo da je i njima od velike važnosti s obzirom na to da su ušli ambiciozno u ovaj dvomeč. Njima je, kao i nama, glavni cilj play off Konf. lige.

Međutim, vidjet ćemo poslije svega šta će se tu izdešavati. Ono što je nama bitno jeste da ulazimo sa određenom prednošću u ovaj revanš te da su igrači spremni i da jedva čekamo meč.”

Hrelja se nada prolazu u drugu rundu.

“Nadam se da ćemo ovaj meč odigrati što bolje i proći u naredno kolo. Ovdje smo ostvarili pozitivan rezultat, a publika je bila naš 12. igrač. Nadam se da ćemo utakmicu iz Banja Luke krunisati plasmanom u narednu fazu.”

Žižović je otkrio kakvog rivala očekuje u revanšu.

“Upoznati smo sa svim detaljima i nevjerujem da će biti nekih taktičkih iznenađenja sa njihove strane. Možemo reći da spremni dočekujemo revanš. Očekujem da izađu visoko i da pokušaju napasti od prve minute.

To je njihov stil igre. Tako su odigrali većinu utakmica prošle sezone u prvenstvu i Kupu. Vjerujem da bi i kod nas ostvarili povoljniji rezultat da su tako odigrali. Na nama je da budemo pravi i prođemo dalje.”

Susret iz Albanije direktno prenosi Arena Sport.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16