Stuttgart je na svojoj web stranici posvetio tekst Ermedinu Demiroviću (26) nakon što je naš napadač potpisao za ovaj klub. Biranim riječima Stuttgart govori o svom najskupljem pojačanju ikada.

VfB i Ermedin Demirović imaju nešto zajedničko. I klub i bosanskohercegovački napadač postavili su rekorde u sezoni 2023/2024. VfB također kao kolektiv, koji je na kraju sezone završio na drugom mjestu s najboljim bodovnim zbrojem u povijesti kluba od 73 boda.

Napadač FC Augsburga zabio je 15 golova, najviše u jednoj sezoni dosadašnje profesionalne karijere. Dodao je i devet asistencija, prema službenim podacima Njemačke nogometne lige. Time je postao jedan od najboljih strijelaca Bundeslige prošle sezone.

Osim toga, izveo je momčad na teren kao kapiten po prvi put u svojoj karijeri. 26-godišnjak je upisao 33 nastupa u Bundesligi u sezoni 2023/2024. Samo ga je suspenzija zbog žutog kartona 27. kola spriječila da igra u svim utakmicama Bundeslige.

Brojke i pokazatelji koji pokazuju da je Ermedin Demirović igrač koji ide naprijed.

Nogometno treniranje u Hamburgu i Leipzigu

Hamburžanin je postavio temelje za svoju profesionalnu karijeru u lokalnom sportskom klubu. Igrao je za HSV od 2004. do 2014. prije nego što je tri godine prešao u mladi tim RB Leipziga. “Iskustvo napuštanja doma sa 16 godina i polaska svojim putem. To je bilo iskustvo koje mi je promijenilo život. To je bio prvi korak u vlastiti život”, rekao je Ermedin Demirović u jednom intervjuu. Kao profesionalac u razvoju, rekao je da je za uzor uzeo svog sunarodnjaka i bivšeg napadača VfB-a Vedada Ibiševića.  

“Europska turneja” prije povratka u Bundesligu

Napadač, koji ima i njemačko i bosanskohercegovačko državljanstvo, svoju prvu profesionalnu stanicu nije imao u Njemačkoj, već u Španjolskoj. Kao 19-godišnjak je prešao u Deportivo Alaves, gdje je skupio prve minute u prvoj španjolskoj ligi. Daljnji transferi uslijedili su u Francuskoj u Sochauxu, ponovno u Španjolskoj u UD Almeria iu Švicarskoj u FC St. Gallen. U švicarskoj Superligi pucao je u fokus Bundeslige. Za St. Gallen je u sezoni 2019./2020. zabio 14 golova i sedam asistencija. Uslijedio je transfer u SC Freiburg, gdje je bio pod ugovorom dvije godine prije nego što je u ljeto 2022. prešao u FC Augsburg. U dosadašnje 124 utakmice u Bundesligi, reprezentativac Bosne i Hercegovine postigao je 30 golova i 22 asistencije.

Dvoboji s VfB

Iako je osobni rekord Ermedina Demirovića u Bundesligi protiv VfB-a izjednačen s tri pobjede, jednim remijem i tri poraza, on je prošle sezone ostao iza FC Augsburga. Nakon poraza od 3-0 u prvoj utakmici u MHP Areni neposredno prije zimske stanke, bez zavisti je priznao pobjedu VfB-a i rekao: “VfB je zaslužio pobjedu. Ovako me nisu igrali u karijeri. Poštovanje. Nadam se da će VfB nastaviti svojim putem.” Putem koji Ermedin Demirović od sada želi što uspješnije nastaviti. ” objavili su na stranici Stuttgarta.

(Reprezentacija.ba)