Španija i Engleska večeras od 21,00 sati u Berlinu igraju finale EURO 2024, a selektor Španije Luis de la Fuente govorio je na press konferenciji uoči ovog meča.

De la Fuente kaže mu je drago što zemlja pokazuje znakove jedinstva.

Ova utakmica neće promijeniti ništa u mom životu jer znam ko sam i znam šta znači takmičiti se. Uživam vidjeti ljude sretne i to je uzbudljivo. Također, sjajno je vidjeti da zemlja pokazuje znakove jedinstva koje dugo nije imala“, rekao je de la Fuente i nastavio:

“Sretan sam. U svom životu imam vremena da se samo fokusiram na pozitivne stvari. Pred nama je jedna od najvažnijih sportskih prekretnica. Smireni smo i sretni što imamo priliku da igramo finale. U finalu se sastaju dva najbolja tima na prvenstvu i sigurno da će biti neizvjesno.

Odlučit će sitni detalji. Favorita nema. Znamo da imamo šansu za pobjedu ako ne budemo pravili greške. Znam da će ekipa dati sve od sebe.”

Selektor Španije ističe da njegov tim mora nametnuti svoj stil igre.

“Moramo da budemo prepoznatljivi. Ako nismo vjerni našem španskom stilu, onda nemamo šanse za pobjedu. To je važnije od onoga šta imaju da ponude naši protivnici.

Moramo da nametnemo svoj stil igre i tako ćemo imati šansu. Ništa ovom timu nije poklonjeno. Za naše igrače postoji velika sadašnjost i velika budućnost.”

Finalni meč će suditi Francois Letexier iz Francuske.

Asistirat će mu sunarodnjaci Cyril Mugnier i Mehdi Rahmouni, dok je četvrti arbitar Szymon Marciniak iz Poljske.

Glavni VAR arbitar bit će Jerome Brisard iz Francuske, VAR pomoćnik Willy Delajod također iz Francuske, a VAR podrška je Massimiliano Irrati iz Italije.

(Reprezentacija.ba)