Ermedin Demirović (26) definitivno prelazi u Stuttgart, tvrdi više izvora. Ostalo je još da naš napadač prođe ljekarske preglede, ali oba kluba to smatraju kao formalnost.

Nova informacija je da će Demirović sa Stuttgartom potpisati ugovor do 2028. godine.

U ugovoru postoje, kako saznajemo, granične otkupne vrijednosti – pa će cijena za koju Stuttgart mora pustiti Demirovića biti veća za veće klubove.

Augsburg će zaraditi 21 miliona eura uz pet miliona bonusa ukoliko Demirović sa Stuttgartom, odnosno Stuttgart sa Demirovićem postigne određene uspjehe poput većeg rezultata u Ligi Šampiona, Bundesligi, broju golova…

Ovo će biti i najveći transfer Stuttgarta u historiji. Prethodno je rekordni transfer Stuttgarta bio dovođenje Nicolasa Gonzaleza 2018. godine iz Argentinos Juniorsa za 11,5 miliona eura. Ali kakav je to posao za Augsburg koji je Demirovića doveo besplatno prije dvije godine iz Freiburga. Ranije je igrao seniorski fudbal još za Alaves, Sochaux, St. Gallen i Almeriju.

Ermedin sa 15 golova i devet asistencija bio među najkorisnijim igračima Bundeslige. Sve je to uspio u klubu koji je završio tek 11. na tabeli i koji je u sezoni dao gotovo duplo manje golova od Stuttgarta.

Stuttgart će kao drugoplasirani time Bundeslige naredne sezone igrati Ligu Šampiona.

Demirović u Stuttgart dolazi u situaciji bez prave konkurencije u napadu, jer će “švabe” očekuje se prodati svog Serhou Guirassya koji je zabio prošle sezone nevjerovatnih 28 golova.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16