Nikola Savić (23) novi je igrač Veleža, potvrdio je mostarski klub na zvaničnoj stranici.

Stoper je u prisustvu direktora kluba Denisa Zvonića potpisao ugovor do naredne sezone uz mogućnost produženja na još jednu godinu.

Savić je rođen 12. februara 2001. godine u Beogradu. Karijeru je počeo u omladinskim kategorijama Crvene Zvezde i prošao je cijelu školu ovog beogradskog tima zadržavši se 11 godina.

Pored omladinskih selekcija Zvezde nastupao je još i za timove Super lige Srbije, IMT Beograda te Voždovca u dva navrata odakle dolazi u redove Rođenih

U prethodnoj polusezoni koje je proveo u dresu Voždovca, ovaj dvadesettrogodišnji stoper odigrao je 15 mečeva postigavši jedan gol.

Najveći dio svoje karijere proveo je u timu IMT Beograd u koji je stigao upravo iz Voždovca 2021. godine, gdje se zadržao dvije i pol godine. Za ovaj beogradski tim, Nikola je odigrao 74 meča, upisavši se šest puta u listu strijelaca i zabilježivši jednu asistenciju.

U dresu Crvene Zvezde tima U19 nastupao je i u UEFA ligi prvaka za omladince, a sa ovom generacijom bio je i prvak Srbije u sezoni 2019/20.

Nikola će se već u subotu priključiti svojim saigračima na Kupresu, gdje fudbaleri Veleža obavljaju glavni dio priprema za nadolazeću sezonu.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16