Trener porijeklom iz Bosne i Hercegovine Miron Muslić otkrio je putem društvenih mreža kako mu je želja jednog dana voditi Bešiktaš.

Već tri godine Muslić kao trener radi u Belgiji. U tamošnji Cercle Brugge je došao na mala vrata, kao asistent, a u međuvremenu je kao glavni trener s ovim klubom napravio pravo čudo izborivši plasman u Evropu ispred klubova koji su po renomeu i finansijama daleko ispred.

Da to nije prošlo nezapaženo, pisao je i “guru za transfere” Fabrizio Romano koji je otkrio kako Muslić ima ponude iz Njemačke i Italije, međutim čini se kako je njegova želja – Turska.

Zasluženi godišnji odmor s porodicom Muslić je proveo u Istanbulu, a tokom posjete turskoj metropoli objavio je i fotografiju na kojoj je izrazio nadu da će jednog dana trenirati, ni manje ni više, nego Bešiktaš.

“Duboko sam impresioniran vašom magijom, šarmom i energijom. Jednog dana ću se vratiti živjeti i raditi ovdje. Bešiktaš, spremite se, ali sada se vraćam kući. Moj dom je Cercle Brugge”, napisao je Muslić na društvenim mrežama.

Jasno je dao do znanja Muslić da ne žuri, a potvrdio je to skoro i potpisom novog ugovora sa Cercle Bruggeom do ljeta 2025. godine.

(Reprezentacija.ba)