Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Adis Jašić, gotovo pa sigurno, napustit će redove Wolfsbergera.

Na poziciji desnog beka Jašić je pružao veoma dobre partije u dresu ovog austrijskog prvoligaša u kojem se u potpunosti afirmirao kao igrač, no sudeći prema natpisima tamošnjih medija, šanse da ostane u klubu i naredne sezone su minimalne.

Ovaj 21-godišnji defanzivac ima opciju da karijeru nastavi u Turskoj, gdje se za njegove usluge interesuje Basakšehir, međutim danas “Krone.at” javlja kako se u borbu uključio i LASK.

“I dalje je neizvjesno na koga će trener Wolfsbergera moći računati sljedeće sezone. Jašić je i dalje tu, no pitanje je koliko još dugo”, navode, između ostalog, Austrijanci.

Iz Wolfsbergera bi, osim Jašića, mogao otići još jedan igrač iz Bosne i Hercegovine.

Radi se o 19-godišnjem Kenanu Muharemoviću, mlađem bratu Tarika Muharemovića iz Juventusa, koji će navodno svoju karijeru nastaviti u bečkom Rapidu. Za početak će se “kaliti” u rezervnom timu koji je izborio promociju u drugi rang austrijskog fudbala.

Za Kenana također nije bilo dileme za koju će reprezentaciju igrati. Već gotovo godinu dana je standardan član juniorske selekcije naše zemlje za koju je odigrao pet utakmica i kao defanzivac zabio dva pogotka. 

(Reprezentacija.ba)