Reprezentacije Hrvatske poražena je u svom prvom meču na EURO 2024 od Španije sa 3:0, a nakon meča obratili su se selektor Zlatko Dalić i kapiten Luka Modrić.

Dalić i Modrić su se složili da su bili predaleko od igrača, spori i premalo agresivni.

Zlatko Dalić:

“Čestitam Španiji na zasluženoj pobjedi. Mi smo prvih 15 minuta počeli nekako teško. Nakon toga smo imali period u kojem smo imali loptu i kontrolu utakmice. Ali onda nas je jedna okomita lopta na koju smo upozoravali razdvojila i primili smo gol. A baš smo na to stalno upozoravali. Nismo bili dovoljno agresivni, stajali smo predaleko od igrača. Kada ovakvim igračima daš puno prostora, onda nemaš puno šansi. Pogotovo na bokovima.

Bili smo prespori, predaleko od igrača i premalo agresivni. U prvih 15 minuta nismo imali rješenja za njega. Očekivali smo da ćemo kvalitetnije izlaziti s loptom. Španijanjolska je bila hrabrija, agresivnija. Patili smo petnaestak minuta, a baš kada smo se posložili, primili smo gol”, kazao je Dalić.

Luka Modrić:

“Nije danas jedan od tih dana. Nismo mogli zabiti gol, a i mora se priznati da nismo bili pravi pogotovo u prvom poluvremenu, gdje je falilo agresivnosti. Teško se bilo vratiti nakon tri gola, u drugom dijelu smo bili bolji, ali nedovoljno za preokret. Oni su praktički iz svih udaraca zabili. Zasluženo su pobijedili, a mi se moramo regrupirati i ići po pobjedu.

Nekad ono što zamisliš ne ispuniš i to je nogomet. Siguran sam da će biti bolje u nastavku Prvenstva. Nisu nas Španci iznenadili, znali smo da žele igrati posjed i čuvati loptu. Problem je što mi nismo bili agresivni, a bez toga je teško igrati protiv takvih ekipa. Ponavljam, teško nam je, ali moramo se dignut. Pokazali smo puno puta kvalitetu i to ćemo pokazati u nastavku”, rekao je Modrić.

Narednu utakmicu Hrvatska igra protiv Albanije.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16