Reprezentacija Srbije je danas u meču drugog kola grupe C EURO 2024 odigrala 1:1 protiv Slovenije.

Jović je golom u 96. minuti donio bod Srbiji, a selektor Dragan Stojković Piksi je na press konferenciji govorio nakon ovog duela.

“Vjerujemo do kraja i rezultat je upravo došao kao nagrada za vjerovanje. Za mnoge je možda utakmica bila završena, ali za nas nije. Znali smo da će biti teško, ovo je Europsko prvenstvo i svaki bod je važan. Svaki rezultat je važan. Nismo zaslužili da izgubimo. Uspjeli smo što smo i željeli, a to je da kreiramo veliki broj šansi. Nevjerovatno je da lopta nije htjela u gol, ali to je fudbal.

Čestitam momcima na mentalitetu i na izrazito jakom karakteru, vjerovali su. Od prvog dana im govorim da moraju da vjeruju i da nikad nije kraj dok ne bude kraj. Zasluženo smo dali taj gol, mislim da ga je Jović postigao? Drago mi zbog njega, značiće ovog mnogo za samopouzdanje“, kazao je Stojković i dodao:

“Nisam bio iznenađenjen bilo čime. Ono što ste vidjeli, vjerovali smo da će tako biti. Slovenci su disciplinovana ekipa i nemojte misliti da na Europskom prvenstvu ima lakih utakmica protiv bilo koga. Bore se za svoj grb, zemlju, pokušavaju da iskoriste duge lopte.

Naša odbrana je danas bila na visokom nivou, sa maksimalnom koncentracijom i pružili smo sve što smo mogli u ovom momentu. Slovenci su na fizičkom planu izuzetno spremna ekipa, što je dodatni problem vama. Na kraju, mislim da smo uspjeli da stvorimo sedam-osam šansi”.

Srbija poslije dva kola ima bod, a u zadnjem susretu grupne faze mora pobijediti Dansku kako bi prošla dalje.

“Mi ili oni. Otvorena igra i nema iznenađenja. Nije nepobjediv tim, već snažan, organizovan, ali mislim da ćemo uspjeti da se odmorimo prije svega, da izvučemo pouke iz ovog meča i da se pripremimo najbolje što možemo da damo sve od sebe. To je utakmica koja će odlučiti naš sljedeći korak – prolaz ili ne. Igrači su toga svjesni. Oni i te kako razumiju važnost ovih utakmica i zato se nismo predali.”

(Reprezentacija.ba)