U Trening centru NS/FS BiH u Zenici u ova dva dana je održan završni seminar za sudije i asistente suđenja sa lista drugih liga NS FBiH i FSRS, koji su polaznici „Talent-mentor“ programa, za sezonu 2023/24.

Suci su odradili fitness test, kao i test iz Pravila nogometne/fudbalske igre, a na seminaru su kroz prezentacije obrađene teme: „Taktički prekršaji“, „Igranje lopte rukom“, „Odluke u kaznenom prostoru“, „Ofsajd“ i „Prekršaji i nesportska ponašanja“.

Potpredsjednik Komiteta za sudije i suđenje NS/FS BiH i koordinator „Talent-mentor“ programa, Elmir Pilav je o ovom događaju rekao:

„Današnjim seminarom smo kompletirali edukaciju sudija „Talent-mentor“ programa za sezonu 2023/24. Posebno sam ponosan na posvećenost i napredak koji su naši sudije i sutkinje pokazali tokom trajanja programa.

Vjerujem da će stečena znanja i vještine doprinijeti kvalitetu suđenja na terenu i unaprijediti fudbal generalno u našoj zemlji. Zahvaljujem se svim instruktorima i predavačima koji su doprinijeli uspjehu ovog programa. Nastavićemo raditi na pružanju podrške našim sudijama kroz ovaj program i u sezoni koja je ispred nas.“

Na seminaru je učestvovalo 29 sudija i 4 sutkinje, a od naredne sezone priliku da prođu kroz ovu edukaciju imaće nova generacija „Talent-mentor“ programa.

(Reprezentacija.ba)